torsdag 26 november 2009

En luva åt Tuva...

















Bara för att det inte ska bli total bloggstiltje så visar jag upp delar av en beställning som skickats iväg idag. Bland annat beställdes denna namnmössa åt en liten Tuva. Hoppas att den nya ägarinnan kommer att tycka om den!

måndag 23 november 2009

Napphållare i glada färger!



Ett gäng napphållare har blivit till. De flesta i äkta 70-talstyger. Några är redan sålda (smurfarna och den i tyget Skillingaryd) och de andra hamnar på Tradera där man kan buda på dem om man vill. Det går även bra att beställa och då kostar de just nu 50 kr inkl porto. Är du intresserad så kan du maila mig på persavik snabela yahoo.se. Du kan då välja både tyg och längd på napphållaren.

torsdag 19 november 2009

Födelsedagspresent till dagens 6-åring!



Söta lilla J i Kalmar fyller 6 år och får förhoppningsvis denna tygväska med posten idag. Hoppas att den blir omtyckt och att den kan komma till användning.

Väskan är i barnstorlek (dvs något mindra "plastkassemodell") och sydd i ganska kraftigt bomullstyg med "kinaflickor" från Stof & stil. Vill man beställa en barnväska så går det bra att maila mig på persavik snabela yahoo.se. Väskan kostar just nu 129 kr inkl porto.

måndag 16 november 2009

Isbjörnshoodie




Jag blev så förtjust i den förra hoodien att det faktiskt blev en till. Sydd efter samma mönster, dvs Meedoms fast med lite egna modifikationer. Den är gjord i ett av mina favorittyger - ett jättemjukt och smidigt joggintyg från Hilco med blommor och underbart söta små isbjörnar som kikar fram här och där. Kapuschongen är fodrad med mjuk och go bambu från Myllymuksut. Muddar från Stof & stil.

söndag 15 november 2009

Fredagspresenter





I fredags var vi hos goda vänner och åt middag och då fick dessa tygkassar följa med som små presenter. Den stora blommiga till mamman i familjen eftersom hon fyllde år för ett tag sedan och de båda små till barnen. Förhoppningsvis kan de komma till användning för alla viktiga saker som man måste ha med sig till dagis eller kompisar (i alla fall "måste" mina barn alltid släpa med sig halva hushållet när de går utanför dörren!).

tisdag 10 november 2009

Mina svar till hemlisbytet:

1. Hur många barn har du och vilken sort? Tre flickor - 8 år, 6 år och snart 16 månader gamla.

2. Huvud, kläder och fotstorlek på barnen? 8-åringen: ca 52 i huvudstorlek, 134 i kläder och 32/33 i skor.
6-åringen: ca 52 i huvudstorlek, 110/116 i kläder och 28 i skor.
1-åringen: huvudstorlek? Tja, som en 1-åring? Vet tyvärr inte riktigt och hon sover just nu..., 80/86 i kläder och 20 i skor.

3. Vad har du själv för storlek på kläder och fötter? Ca 44 uppe, 46 nere och 38/39 längst ner på fötterna.

4. Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning? Svårt att avgöra själv men skulle nog säga medel på sömnad och stickning samt nybörjare vad gäller virkning. Skulle dock väldigt gärna vilja lära mig mer om virkning.

5. Någon annan hobby eller stort intresse? Hela familjens stora intresse är nog resor till fjärran länder. För övrigt gillar jag att vara ute i naturen, att baka/laga mat och att pyssla med barnen.

6. Vilken typ av tyg/garn föredrar du? Jag gillar färgglada retrotyger från 70-talet, velour och interlock. Tycker om det mesta bara det är mycket färg! Garner gillar jag när de är så mjuka som möjligt och helst lite tjockare. Sådana där som man stickar gosiga halsdukar av!

7. Är du allergisk mot något? Nej, tack och lov inga allergier i vår familj.

8. Vad är dina favoritfärger? Finns det några färger du absolut inte gillar? Jag gillar egentligen alla färger och framför allt mycket färg. Finns nog ingen färg som jag inte gillar utan det beror helt på vad man ska ha det till.

9. Vad läser du för typ av böcker? Gärna spännande och lite "mystiska" böcker, men även verklighetsbaserade berättelser. Läser gärna på originalspråk och då oftast engelska eller tyska.

10. Prenumererar du på någon sy/sticktidning? Nej, men det slinker ner en och annan i affären ibland.

11. Nytt eller second hand? Både och, beror på vad det är. Hos oss finns en salig röra av allt möjligt!

12. Pojk/flick eller unisex? Skulle vilja säga unisex kanske, men i ärlighetens namn så är det nog ganska flickigt här hemma.

13. Vilka material gillar du eller ogillar du? Gillar själv mest att arbeta med tyg, men för övrigt beror det ju på vad man ska ha materialet till. Är kanske inte så förtjust i skinn, päls/fuskpäls, nitar mm Jag är nog mer en "mjuk och gosig" person.

14. Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva? Åh, nu skulle jag vilja säga en KAM-press till plasttryckknappar, men det går nog inte under kategorin litet! Hm, kantband/snedslå i roliga färger och mönster, tryckknappar till Prym-tång, sytråd i olika färger, sådana där strass-stenar som man kan stryka fast på tjejernas kläder, små tygrester i glada färger till lapptäcken/applikationer.

15. Skulle du vilja ha 1 m tyg eller en pocketbok i ditt hemlispaket? Absolut helst 1 m tyg eftersom jag knappt hinner läsa just nu...

16. Är det något särskilt mönster du letar efter? Gärna ett på en fin och enkel axelväska eller ett riktigt bra tygblöjsmönster.

måndag 9 november 2009

Dagens namn är...




Wilda och hon får denna roliga mössa med posten imorgon! En beställd namnmössa är färdig och på väg till sina nya ägare. Hoppas att hon blir nöjd! Sydd i mörklila velour och ljusare fleece. Bokstäver i Skillingarydtyg från 70-talet.

lördag 7 november 2009

Blommig hösttunika




Även på hösten behöver man lite blommor för att liva upp tillvaron! Rosa velourtunika med lila blommor och en extra blomma på bröstet i lila och rosa velour. Mönstret är mitt vanliga i grunden men den här gången valde jag att ställa ut ärmarna lite och sätta resår i dem samt i halslinningen. Blev riktigt fint tycker jag. Storleken är ca 80/86 och bör passa lillan utmärkt hela hösten och vintern.

torsdag 5 november 2009

Busunge in action!



Lite livebilder på tidigare obloggad tunika/blus. Sydd av ett gammalt påslakan från 70-talet, mjuk och go men fortfarande härlig i färgerna - lekvänlig är ordet! Kantad med dekorsöm uppe, nere och vid ärmarna. Enkel modell som jag själv har pysslat fram och som både jag och lillan gillar. Damen ifråga sysselsätter sig med sig favoritbus, nämligen att leka med vatten i handfatet!

Färgglad shopping!


Jag har helt snöat in på mina nya tygkassar och kan nästan inte sluta att sy nya! Roliga att sy och de är så praktiska att använda också. Perfekt storlek när man går och handlar (ja, det ÄR ju samma storlek och form som plastkassarna) men även mycket användbara till allt möjligt annat. Snygga är de dessutom, om jag nu får säga det själv, och jag blir riktigt glad av dem nu i höstrusket. Att man sedan skonar både miljö och plånbok genom att återanvända tygkassar istället för plastpåsar gör knappast saken sämre!

Vill man så får man gärna beställa en tygväska av mig i valfritt tyg och då kostar de 149 kr inkl. porto. Perfekta som julklapp till den som har det mesta - för handla måste vi nog fortfarande alla!

måndag 2 november 2009

Min första hoodie!

Jag har vågat mig på att sy en hoodie - kanske inte helt perfekt, men både lillan och jag är nöjda! Det var inte alls så knepigt som jag trodde även om sprättkniven kom fram när den sulle fållas i nederkanten. Enligt mönstret (Meedoms) så ska den enbart fållas, men den blev tyvärr alldeles för kort då, så det åkte på en mudd istället. Tröjan är sydd i vinterfrotté med prinsessor, slott mm på från Hilco. Luvan är fodrad med rosa/vitrandig trikå och sedan är det rosa muddar. Känguruficka på magen, men den syns knappt på bilden. Kommer alldeles säkert att försöka mig på detta fler gånger!