tisdag 29 december 2009

Och så några bilder....

På vad jag själv skickade iväg i mitt hemlispaket till Deborah. Hon fick bland annat dessa varma och långa fleecesockar att värma sig med i vinterkylan. Tyvärr blev bilderna lite mörka, men det kanske ändå syns att de är mörkbruna med vita och röda stjärnor på. Mönstret kommer från Allt om handarbete med lite modifikation. Dessutom skickade jag med ett nytt litet "husdjur" till barnen - en garanterat ofarlig ödla i velour. Mönstret kommer från Jing & Jang - älskar deras gosedjur. Lite annat smög sig också ner i paketet men det får ni nog läsa om hos Deborah.


Nu äntligen...

har jag fått några minuter över så att jag kan "slänga in" ett inlägg om det fina hemlispaketet som jag fick av Vouffen strax före jul. Stort tack än en gång! Jag fick ett jättefint velourtyg i grönt, ett par jättesöta polkagrismuddisar till minstingen en snygg mössa till mig själv, ett blöjmönster som snart ska provsys, en massa små tygbitar till applikationer, tråd och snedslå (delvis redan använda och därför inte med på bilden...) och en söt liten adventsljusstake som inte heller fastnade på bild upptäcker jag nu. Vi blev i alla fall glada och nöjda över paketet och vill gärna fortsätta att vara med i hemlisbytena!

tisdag 22 december 2009

Tomten kommer med mjuka klappar i år!

Till alla som har varit snälla under det gångna året kommer tomten naturligtvis med mjuka klappar. Fröknarna på vårt dagis fick bland annat ett näsduksfodral var i olika härliga färger. 18 stycken blev det totalt och till slut såg jag nästan i kors och nålen glödde mer eller mindre - så blir det när man får lite ont om tid på slutet. Hoppas att de blev uppskattade i alla fall. Det var kul att se hur de blev i så olika tyger och förhoppningsvis finns det något för varje smak.


En annan julklapp blir denna mössa till barnens kusin. Sydd i gullig velour från Hilco på utsidan och fodrad med fleece på insidan. Namnet är sytt i babushkatyg från Stof & stil. Hoppas att även denna ska falla lilla fröken i smaken (och att inte hennes mamma hinner tjuvkika här före annandag jul...)!

onsdag 9 december 2009

Molnset klart för leverans


Ett beställt molnset i rött som ska till en tjej som snart fyller ett år. Mössa, dreggelscarfs och matchande napphållare. Molntyget är så klart från JNY-design. Både mössa och dregglis är fodrade med gråbrun velour från Mjuka tyger. Dregglisen har tryckknappar bak så att man enkelt kan reglera storleken. Hoppas att lilltjejen uppskattar sin nya outfit!

tisdag 8 december 2009

Tyg på Tradera!


Letar du efter turkosa apor & lejon? Jag har en ganska stor stuvbit ute på Tradera - buda gärna på den!

Ropen skalla: napphållare åt alla!

Ett gäng nappisar som ska förpassas till Tradera. Passa på att buda eller beställ en egen i valfritt tyg!