söndag 6 juni 2010

Solhatt och tjusig livebild...

En solhatt som blev till under dagen, sydd i 70-talstyg och fodrad med röd lakansväv. Modellen har sitt ursprung i Gynthers bok med lite modifieringar. Solhatten har hamnat på Tradera för intresserade och fler kommer om ett tag. Har några som i princip är färdiga men väntar på det allra sista...
Och så en tjusig livebild på hur en sådan solhatt kan se ut på en liten tjej. Damen ifråga är knappt två år och hatten är aningen stor för henne. Det är storlek 52 och bör väl passa ca 2-5 år tippar jag. Modellen har även klätt på sig sin baddräkt alldeles själv (visserligen bakochfram och inochut samt något tilltrasslat, men vad gör det?). Napp hör tydligen också till outfiten enligt vissa! Nåja, ni ser ju hur den ser ut på i alla fall! ;)

lördag 5 juni 2010

Min ko(ola) väska!

Har sytt mig en ny väska som jag har tänkt använda som alltiallo-väska nu till sommaren. Jag utgick från "dagisväskan" som väl alla känner till vid det här laget, la till lite längre axelrem, ficka inne och ute samt knytband och ögla i skarven i mitten så att väskan går att stänga lite åtminstone. Tyget är ett traderafyndat mellangrovt linnetyg med kossor på. Passar ju bra med tanke på att vi bor på landet med kossor utanför dörren. Det svarta tyget kommer från IKEA och är vanlig lakansväv. Måste säga att jag blev riktigt nöjd med min ko(ola) väska!
Fickan på utsidan med "koflärp" (kossan har en tryckknapp i bjällran).
Min lilla knytkonstruktion. Lät helt enkelt kantbandet fortsätta ut i skarven på ena sidan och gjorde en ögla på andra sidan. Funkar bra att knyta ihop väskan på det sättet.
Ficka även på insidan och bottenplatta med kotyg även inuti. Såg detta på en annan syblogg och var bara tvungen att härma. Kommer dock tyvärr inte ihåg hos vem det var jag såg det...
Och så till slut "the real thing" utanför mitt fönster!