onsdag 30 september 2009

En Tygica-kasse har sett dagens ljus!



För ett tag sedan började jag finurla på det här med inköpskassar. Jag gillar ju egentligen tanken att skona både miljö och plånbok och vi försöker i görligaste mån att undvika plastkassarna när vi går och handlar. Vi har en uppsjö tygkassar och andra "flergångskassar", men ingen som jag har varit hundra procent nöjd med tyvärr. Jag gillar helt enkelt storleken på de vanliga plastkassarn på Ica mm. Då slog det mig att jag faktiskt kunde lösa problemet själv och så föddes Tygica-kassen! Tygica är som namnet just säger en tyg Ica-kasse. Storleken och mönstret är exakt samma som på Ica-kassarna och det är perfekt. Jag har provkört en prototyp nu i några veckor och är mer än nöjd faktiskt så idag blev det en ny och lite förfinad variant (den första hade inga kantband tex). Nu ska denna också få gå en testrunda i eftermiddag och jag hoppas bli lika nöjd igen. Funderar dock på att kanske fodra nästa och att försöka mig på en där bärhandtagen är längre så att man även kan ha den över axeln. Vore nog inte så dumt när man använder den till annat än att just handla mat. Denna kasse kan ju användas till allt från mathandling till dagiskläder, leksaksförvaring eller varför inte en shoppingrunda på stan!

torsdag 24 september 2009

Kan man bli annat än glad?

Kan man bli annat än glad över att det är höst och att man får sy mössor i dessa underbara tyger? Nytt för dagen är velour med fiskbensmönster - bara så coolt, eller hur? Finns att köpa hos Mjuka tyger. Dessa mössor läggs ut på Tradera!

torsdag 17 september 2009

Nya tyger - nya mössor!


Ett gäng mössor i några av mina nya tyger som kom från JNY-design för några dagar sedan. Jag bara älskar de nya molnfärgerna och aporna/lejonen är sååå söta!

Visst kan väl tjejer ha bilar...

Jag sydde en liten tunika i det härliga biltyget från tyska Hilco och ett par randiga tights till
åt minstingen här i familjen. Hon är jättesöt i det och verkar gilla bilarna skarpt. I affären häromdagen var det naturligtvis en dam som automatiskt sa "han" till min lilla tjej och jag misstänker starkt att det var bilarna som gjorde det. Undrar varför tjejer inte "får" gilla bilar och varför så många genast förutsätter att det är en pojke om barnet är klätt i blått eller något som är "reserverat" för pojkar. Synd att vi inte har kommit längre än så!

Mössa med applikation


Jag har lekt lite med olika applikationer på sistone och här är en av mössorna som har blivit till. Randig velour från Mjuka tyger som har fått en jeansstjärna som blickfång. Är själv väldigt nöjd med hur det blev. Känns som en lite tuffare mössa för något äldre barn. Min stora tjej som snart fyller 8 år gav i alla fall sit godkännande och ville också ha något med just jeansapplikation. Får väl se vad det blir. Just denna mössa har hamnat på Tradera och hittar förhoppningsvis snart ett nytt hem!

onsdag 9 september 2009

Muuuu!


Min lilla Idis är helt galen i kossor vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att vi bor granne med en gård full av mjölkkor och har kossor i hagen mitt emot vårt hus. Med andra ord ser hon kor varje dag och det har blivit hennes favoritdjur. Nåja, häromdagen hittade jag ett superfint kotyg på Panduro i Malmö och kunde naturligtvis inte låta bli att köpa med mig en bit av det hem. Resultatet av dagens systund finns att beskåda på bilden - en tunika full av härliga kossor till min lilla tjej. Gissa om hon blev lycklig när hon såg den!

tisdag 1 september 2009

Några nya mössor och lite annan stil...



Tänkte att jag skulle vis upp några mössor i lite annan stil än de tyger som alla börjar bli vana vid. Två är färgglada mössor med mjuk fodring. Översta här är i tyg köpt av Mjuka tyger.

Denna mössa är i en något annan modell än de övriga. Jag har lekt lite med mitt mönster och är nöjd med resultatet. Mössan är sydd i supermjuk och stretchig vinterfrotté från Hilco och i och med att tyget har flossad baksida så har jag inte fodrat den Perfekt till hösten med andra ord.

Denna roliga mössa är sydd i ett tyg som jag fyndat på Tradera. Har för mig att det var ett 70-tals tyg men är inte hundra på det. Fodrad med röd tunn fleece.

Alla mössor finns att fynda på Tradera.