torsdag 27 januari 2011

Beställning och presenter

Jag har fått i uppdrag att sy en liten människas första kläder som ska få följa med till BB. Det känns lite alldeles extra speciellt! Body i Johanna Ahlards gulliga svamptyg och matchande gröna muddbyxor i gosig velour. Beställningen tog lite tid eftersom jag bland annat fick vänta på velouren och som plåster på såren skickar jag med en liten matchande mössa också. Bebisen kan säkert behöva något varmt på huvudet också. Hoppas att setet kommer att uppskattas av både föräldrar och den lill*.

Min kompis i Norrköping och hennes dotter fyller båda år nu i januari och då skickades dessa presenter. Särskilt mössan var tydligen mycket uppskattad och enligt lilla C har ingen på hela dagis så snygg mössa som hon! Det värmer att få höra sådant!

söndag 16 januari 2011

Årets första väska

Jag köpte för ett litet tag sedan det här underbara uggletyget i tunn manchester hos Znok och hade en tanke om att det kanske skulle bli en klänning eller ett par gulliga byxor till minstingen. När det väl kom till kritan kunde jag inte hålla fingrarna ifrån det och sy en väska till mig själv i det. Jag tycker att tyget är såååå fint och jag blir lika glad varje gång jag ser det. Mjukt och skönt är det dessutom.

Väskan är i eget mönster efter en annan axelremsväska som jag har haft ett tag. Egentligen är det bara en enkel fyrkant med dragkedja längst upp. Axelremmarna sätts en bit ner på sidorna vilket gör att toppen av väskan fälls ner på framsidan. Faktiskt en mycket praktisk modell som inte tar stor plats, men som ändå kan rymma en A4-pärm på höjden om det behövs (kanske man inte kånkar omkring på så ofta, men ni förstår väl storleken i alla fall...). I botten finns en rektangulär bottenplatta förstärkt med påpressbart mellanlägg för mer stadga. Väskan är fodrad med mörkblå manchester som en gång i tiden var ett par mammabyxor.

I det hela är jag jättenöjd med resultatet. Det enda jag möjligtvis kan klaga på/förbättra är mina kunskaper i att sy i dragkedjor, men övning ger färdighet! Som grädde på moset finns det en bit tyg kvar som så småningom kanske ändå förvandlas till något fint till Idisen. ;)