torsdag 24 februari 2011

En vårbukett i fönstret och en tröja till en pirat!


Kommer inte våren snart så kan man ju alltid pigga upp sig med en fin bukett i fönstret ;) Okej, jag erkänner - jag brukar inte förvara mina tygbindor på detta sätt, men kunde bara inte låta bli...

Härliga flanelltyger från Emiliten har blivit till mjuka och härliga tygbindor. Tre lager bambufleece från Strömming gömmersig inuti och på baksidan är det mintgrön PUL från Pinkgreen som tyvärr inte finns längre. Jag har börjat vändsy mina tygbindor och tycker att det blir så mycket bättre. Visst, det är lite mer jobb och lite meckigare än att bara kanta dem på overlocken, men resultatet gör att det är värt det!



























Och så en liten pirattröja som förhoppningsvis ska bli till glädje för en nybliven treåring i bekantskapskretsen.
Inga konstigheter - det är Ottobres vanliga tröjmönster - men vårig och härlig i färgerna!

måndag 14 februari 2011

Love, peace and understanding!



Nioåringen fick också en tunika efter samma mönster som denna. Hon är just nu inne i en fas där hon älskar bla fredstecken och då passar ju detta tyg klockrent! Tyget har jag norpat åt mig på Tradera och det är i mjuk och skön interlock. Mönstret kommer från Ottobre och kommer nog att bli en klar favorit framöver.


Och så ytterligare några vårmössor som alla hör till samma beställning. Härliga färger! Blev riktigt förtjust i de bruna drakarna kombinerat med lila efter beställarens önskemål. Det är så roligt ibland när kunder beställer kombinationer som man inte själv spontant hade kommit på - det vidgar ens kreativa vyer!

söndag 13 februari 2011

Rensar i tyghyllorna - passa på att fynda!


Som flera andra av er så har jag börjar rensa lite i tyghyllorna inför vårens nya tyger. Har lagt upp en del på Tradera och mer kommer, så passa på att fynda lite tyger! Här hittar ni mig på Tradera. Det kommer även att ligga en del vårmössor ute nu för de som är intresserade!

fredag 11 februari 2011

Klädpaket till dagisfröken, vårmössor och nya namnlappar!

En av lillkickans "dagisfröknar" beställde ett gäng kläder för ett tag sedan. Hon hade sett "Glad elefant"-tyget i brunt/blått och kärat ner sig totalt i det. Tyvärr hade jag bara en liten snutt kvar, men som tur var lyckades jag byta till mig en bit från Jumel och det räckte precis till beställd klänning och mössa.

Singoallaklänningen utgår från Ulla Welinders mönster, men har ändrats en del, tex är det en extra volangkant längst ner för att få lite extra "snurr" på kjolen. Blev väldigt nöjd med detta!

Beställningen innehöll även en önskan om ett molnset och det blev t-shirt och muddkjol i ljusblå velour. Mysigt och fint!
Tillhörande mössor (misstänker dock att de inte kommer att användas samtidigt som resten av kläderna ;) ).
Och så en annan beställning på årets första tunna vårmössor. Inte mycket att orda om förutom de härliga tygerna! Blir man glad eller blir man glad?!? Dessa mössor kommer att pryda en liten kille uppåt landet.
Och sist men inte minst måste jag visa upp mina nya namnlappar som jag har beställt från Glada Grodan. Jättefina etiketter som stryks fast och får samma kvalitet som vanliga tröjtryck. Härliga färger och mönster, lätta att sätta fast och riktigt tjusiga, tycker jag. Nu passar det ju inte till alla tyger beroende på mönster mm, men det är kul som komplement till de mer "klassiska" namnlapparna.

söndag 6 februari 2011

Så här glad blir man....

när man får ett klädpaket från Pumpalot! Skruttan har precis varit magsjuk, men nu lyser tack och lov buset i ögonen igen! Nappen får dock hänga med när man fortfarande är lite tröttis...

Från Pumpalot fick vi en underbar hoodie, en söt mössa och en gullig kjol som passar perfekt till min bil- och traktortokiga lilla tjej. Kjolen har redan hamnat i tvätten, så därför lånar jag en bild från Pumpalot på den. Stort tack för ett underbart paket och för initiativet till bytet!

Klädbytespaket till Pumpalot





Nästa paket är till Pumpalot och detta skulle vara till en pojke i storlek 110. Jag läste på hennes blogg för ett tag sedan att det behövdes pyjamaser, så då var det ju ett gyllene tillfälle att bidra med en sådan. Vikingarna är från Znok, den randiga jerseyn från JNY och den svarta interlocken från samma ställe tror jag. Pyjamasen är sydd enligt Meedoms tröj- och byxmönster form 1. Jag hade en liten pluttebit kvar av vikingarna och bestämde att de fick bli del av ett matchande linne. Detta är sytt efter Ottobres gratismönster som finns på deras hemsida. Kan verkligen rekommendera det mönstret! Här kan ni se vad Pumpalot tyckte om paketet.

lördag 5 februari 2011

Coola kläder från Liten Zumo!

Här kommer nästa inlägg om klädbyte och nu är det en livebild på min mellantjej i en härligt cool outfit som kom från Liten Zumo. Här kan ni se hennes inlägg om bytet. Tunika i jättefint stjärntyg, matchande hårband och mjukisbyxor i jeanscollege med påsydda stjärnor. Maya älskar kläderna och har redan haft på dem i skolan. Tror att hon känner sig riktigt tuff och cool och hon har gått runt här hemma och sagt "yeah baby" hur många gånger som helst! ;)
Stort tack för ett toppenbyte!

Klädbytespaket

Här kommer äntligen lite bilder från klädbytet som Pumpalot arrangerade för ett tag sedan. Förra helgen skickades paketen och jag har både fått och skickat tre olika paket. Jätteroligt var det och jag skulle väldigt gärna vilja göra om det.

Dels var det kul att helt fritt sy till de andra barnen och dels är det ju alltid alldeles underbart roligt och spännande att få paket! Och vilka paket sedan - både jag och barnen har blivit sååååå nöjda! Helt underbara kläder har de fått. Kul med lite annat än det man själv brukar sy.

Först ut är lite bilder på paketet som skickades till Pejgan. Det var till en tjej i storlek 122. Eftersom jag själv har en tös i samma storlek var detta det enklaste paketet. Det fick helt enkelt bli något som jag vet att hon hade gillat. Min egen kicka har dessutom fått en likadan tunika. Jag hade aldrig testat detta mönster innan (kommer från Ottobre) och ville inte chansa på att skicka iväg något som jag inte riktigt visste hur det skulle bli. Tur att tyget räckte till två tunikor! Tyget till tunikan har jag köpt hos Gittes och jag älskar verkligen färgerna. Modellen passar bra till både varma och kallare dagar eftersom den är riktigt fin med en tunn långärmad tröja under. Så är den faktiskt också i tidningen.

Till detta blev det ett par mjuka lite puffiga byxor i matchande velour. Har för mig att jag köpt velouren hos Mjuka tyger. Mönstret till dessa är Meedoms form 1.

Som accessoar skickade jag med ett linne som antingen kan användas under tröjorna nu eller som sommarlinne senare. Tyget är de söta ugglorna från Znok. Paketet uppskattades i alla fall av den nya ägarinnan och det är ju alltid roligt att höra.

Bilder på paketet från Pejgan kommer i ett senare inlägg.