onsdag 28 oktober 2009

Namnmössa till kusinen


En av barnens kusiner fyller snart 5 år och kommer då att föräras denna namnmössa. Var först lite tveksam till om jag verkligen skulle sätta ett så pass långt namn på mössan, men tycker nog att det blev ganska roligt resultat av det hela. Hoppas nu bara att födelsedagsbarnet också gillar den. Mössan är sydd i mörkbrun velour och fodrad med ljusblå fleece. Bokstäverna är i äkta "Skillingarydtyg" från det gamla goda 70-talet.

tisdag 20 oktober 2009

Elefanter på lång rad...


Lilltjejen behöver lite nya tröjor i sin garderob och har fått påfyllning med bla denna elefanttröja. Eget mönster som jag blev jättenöjd med och säkert kommer att använda fler gånger. Storleken är någonstans mellan 80 och 86. Även supernöjd med att jag lyckades få till halskantningen så bra denna gång. Tyget är från Stof & stil och supermjukt och gosigt! Tror att mudden är därifrån också men minnet tryter lite.

En beställning klar!

För ett tag sedan fick jag en rolig beställning där jag fick fria händer att skapa mössor med applikationer. Helst ville beställaren att hela namnen skulle finnas på mössan och till slut blev det också så. Två apor & lejon-mössor blev det också. Hoppas att alla blir nöjda! De två översta är i mörkbrun velour och fodrade med röd fleece. Applikationer i rött tyg med svampar. Röd mössa med turkos trikå och gul mössa med brun stretchfrotté.

torsdag 15 oktober 2009

Ingen gris...


men väl "tyget i säcken" kom med posten idag. Vilket fint paket jag fick av Hörjasytt som också deltog i Pumpalots tyg i säcken-byte. Tyvärr hann jag aldrig fota de tyger jag själv skickade iväg men nu visar jag åtminstone upp vad jag har fått. Detta var ett kul sätt att få in lite nya tyger i hyllorna och förhoppningsvis görs det om vid fler tillfällen. Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra av allt det fina!

onsdag 14 oktober 2009

Hösten och kylan har kommit!


Nu har hösten och kylan definitivt kommit även till oss i Skåne och vad behöver man då när man ska åka vagn om inte en gosig filt och en matchande mössa! Med tanke på att vi dessutom bor ute på landet bland gårdar och djur så passar det alldeles utmärkt med det härliga landskapstyget. Baksida resp. foder är Busilis stretch i röd/rosa från Hilco köpt hos Tygpyssling. Lagom varmt nu i början av hösten och sedan får vi väl komplettera med något i fleece kanske.

tisdag 13 oktober 2009

Tre PIFfiga kjolar har anlänt!


Häromdagen fick jag ett paket i posten som jag inte riktigt visste vad det kunde vara. När jag öppnade det blev jag ännu mer förvånad eftersom det fanns tre jättesöta kjolar i det. Det visade sig vara ett PIF som Mockolini skickat till mig. Måste säga att det verkligen gjorde min dag! Såååå fina kjolar och helt "rätt" tyger! Kjolarna är redan använda och tvättade och mycket uppskattade av tjejerna. Minstingen (som är i en djur- och framförallt kofas) blev helt till sig i trasorna när hon såg sin kjol och tvärvägrade att släppa den. Det är nog högsta betyg om något! Än en gång stort tack!

Med tanke på att ingen ännu anmält sig till mitt PIF (pay it forward) så lägger jag härmed ut det en gång till. Lämna en kommentar till detta inlägg så lovar jag att skicka en present till dig inom 365 dagar. Detta gäller dock bara de tre som hinner först! Det enda du behöver göra är att lägga ut ett PIF på din blogg och lova att skicka en egenpysslad present till tre andra inom 365 dagar. Vad det blir för något är en överraskning! Hoppas nu att någon nappar (trots att jag vet att bloggen är ny och det nog inte är så många som läser än...)

Lapptäcke blev gosetäcke


Jag har femtioelvatusen lappar och bitar av alla möjliga tyger här hemma och för några dagar sedan fick jag för mig att pussla ihop några av dem till ett lapptäcke. Så fort sexåringen såg vad jag höll på med lade hon beslag på verket. Självklart behöver hon och gosedjuren ett nytt mysigt täcke att gosa med! Täcket består huvudsakligen av retrotyger av olika ålder och baksidan är i vit fleece. Härligt mjukt och uppenbarligen skönt att sova med! Med tanke på hur många fler tygsnuttar jag har och så roligt det är att pilla med dem, så lär det nog bli fler lapptäcken framöver.


Måste också bara visa vilket underbart höstväder vi har idag! Visserligen kallt så man ryser, men härligt solsken. Bilden visar utsikten från framsidan av vårt hus och det är grannhusen som syns mellan träden - vi bor i en ljuvlig omgivning!