lördag 30 januari 2010

Extra "pimpad" väska till 4-årig prinsessa!


En lite extra "pimpad" väska har skickats iväg till våra vänners nyblivna 4-åring. Jag vågar mig på att gissa att denna rosa väska kommer att passa henne alldeles utmärkt. Namnet är i riktigt glittrigt rosa tyg (glittret syns inte särskilt bra på bilden tyvärr) och väskan har även försetts med en liten tryckknapp. Jag hade egentligen velat ha motivet på väskan ännu rakare men tyvärr gick det inte eftersom det faktiskt inte är helt kvadratiskt. Detta såg jag inte förrän väskan var ihopsydd och klar, men det är ju å andra sidan sett inget att göra åt heller. Lite störigt mest att det ser ut som om man har sytt snett fastän det är så rakt det bara kan bli...

Den lilla damens kära mor har också precis fyllt år och därför föräras även hon en present i väskform. Hoppas att de båda ska bli omtyckta och komma till användning!




Baksidan på väskan.

Sugen på lite apor?

Om du skulle vara sugen på en stuvbit av detta fina gröna aptyg så kan du kika in hos mig på Tradera och lägga ett bud. Auktionen går ut imorgon, så passa på att fynda!

söndag 24 januari 2010

Tänk om jag hade en liten, liten apa...


Ibland känns det nästan som om jag har en liten klätterapa här hemma och vad passar då bättre än en liten aptunika? Mönster från Meedom i stl 74 med lite ändringar så klart ;). Tyget är härlig frotté från Myllymuksut - även muddarna är sydda i stretchfrotté. Lite lagom vintermysig med aningen högre hals och lite längre muddar. Måste säga att jag verkligen älskar det här tyget - är barnsligt förtjust i de söta aporna och tycker att frotté är så himla mysigt. Hade helst sytt något till mig själv i det, men där går kanske ändå gränsen...

lördag 23 januari 2010

Födelsedagskalas...


var det hos våra vänners lilla femåring förra helgen. Födelsedagsbarnet fick en stjärntunika och lillebror fick en husvagnströja så att han också skulle ha ett paket att packa upp. Tror nog att kläderna uppskattades av både barn och föräldrar och de blev väldans fina på! Båda plaggen är sydda efter mönster från Meedom med små modifikationer och tygerna tror jag att ni känner igen.

torsdag 14 januari 2010

Sunkfåtölj goes pirates!

Tjejernas ena skumgummifåtölj från Jysk fick ett nytt liv idag! Fåtöljen ifråga köptes för sisådär 7 år sedan och har milt uttryckt sett bättre dagar. Själv stommen är helt okej men det gamla tyget (som aldrig ens var snyggt från början...) såg numera så sunkigt ut att jag inte klarade av att se det längre. Om jag får säga det själv så känns fåtöljen en aning coolare nu och tjejerna verkar också nöjda.

Det gamla tyget sprättades upp och jag klippte delarna efter det helt enkelt. Lite pill men inte så svårt som jag trodde. Nu gäller de bara att fundera på vad fåtölj nr 2 ska få för klädsel!

onsdag 13 januari 2010

Svar till hemlisbyte med VÅRTEMA!

Dags för hemlisbyte igen och denna gång med ett härligt vårtema! Betyder det att våren kommer snart? Hoppas, hoppas - jag börjar allvarligt tröttna på mörker, kyla och snoriga näsor...

1.
Hur många barn har du och vilken sort?
3 flickor som är 18 månader, 6 och 8 år gamla

2. Huvud, kläder och fotstorlek på barnet/barnen?

8-åringen: ca 52 i huvudstorlek, 134 i kläder och 33 i skor.
6-åringen: ca 52 i huvudstorlek, 110/116 i kläder och 28 i skor.
1-åringen: huvudstorlek? Tja, som en 1-åring? Vet tyvärr inte riktigt och hon sover just nu..., 80/86 i kläder och 20 i skor.


3. Vad har du själv för storlek på kläder och fötter?

Ca 44 uppe, 46 nere och 38/39 längst ner på fötterna.

4. Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning?

Svårt att avgöra själv men skulle nog säga medel på sömnad och stickning samt nybörjare vad gäller virkning. Skulle dock väldigt gärna vilja lära mig mer om virkning.

5. Någon annan hobby eller stort intresse?

Hela familjens stora intresse är nog resor till fjärran länder. För övrigt gillar jag att vara ute i naturen, att baka/laga mat och att pyssla med barnen.

6. Vilken typ av tyg/garn föredrar du?

Jag gillar färgglada retrotyger från 70-talet, velour och interlock. Tycker om det mesta bara det är mycket färg! Garner gillar jag när de är så mjuka som möjligt och helst lite tjockare. Sådana där som man stickar gosiga halsdukar av!

7. Är du allergisk mot något?

Nej

8. Vad är dina favoritfärger? Finns det några färger du absolut inte gillar?

Jag gillar egentligen alla färger och framför allt mycket färg. Finns nog ingen färg som jag inte gillar utan det beror helt på vad man ska ha det till.

9. Vad läser du för typ av böcker?

Gärna spännande och lite "mystiska" böcker, men även verklighetsbaserade berättelser. Läser gärna på originalspråk och då oftast engelska eller tyska.

10. Prenumererar du på någon sy/sticktidning?

Nej, men köper ganska ofta Ottobre eller något annat.

11. Nytt eller second hand?

Både och beroende på vad det är

12. Pojk/flick eller unisex?

Det är nog mest flickigt som går hem här

13. Vilka material gillar du eller ogillar du?

Gillar själv mest att arbeta med tyg, men för övrigt beror det ju på vad man ska ha materialet till. Är kanske inte så förtjust i skinn, päls/fuskpäls, nitar mm Jag är nog mer en "mjuk och gosig" person.

14. Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva?

Snedslå/kantband i roliga färger, spraylim, fler undertrådsrullar till min Janome DC 3050, mönsterpapper

15. Skulle du vilja ha 1m tyg eller en poketbok i ditt hemlispaket?

Tyg är alltid kul! Böcker hinner jag knappt ens öppna...

16. Är det något särskilt mönster du letar efter?

Gärna något mönster på en tunika eller skjorta till mig själv. Annars väldigt gärna något fint singoallamönster till flickorna.

söndag 10 januari 2010

Skeppsbrottskalas...

var min 6-åring på för några veckor sedan och då fick hon ju ha en piratklänning/tunika på sig. Motivet på tyget passar perfekt och dessutom är den härligt mjuk och lekvänlig, vilket ju är toppen när man ska klättra och klänga i en gympasal! Jättemysig tillsammans med svarta tights. Den uppskattas definitivt av ägarinnan och hon fick dessutom flera fina kommentarer om den.

Tyget behöver jag väl inte orda så mycket om. Mönstret har jag själv knåpat ihop och det är bara ärmarna som är dubbla.

fredag 8 januari 2010

Snöänglar och pingviner

Nu är det nästan så kallt och vintrigt att till och med pingvinerna har kommit till Skåne! -18 grader visade termometern i morse och det händer inte alltför ofta här. Om inte annat så kan man hitta pingviner på en eller annan tröja! Just denna tröja har dock flyttat till kusinen i Kalmar. Måste även visa en bild på min egen lilla pingvin eller är det en busig snöängel? Den som tittar riktigt noga kan skymta en mössa i JNY:s kanintyg under pappas fleecemössa som åkte på när det var som kallast mitt ute på isen igår samt en fuskkrage i grön trollvelour.