tisdag 25 augusti 2009

Byxor, byxor - av gammalt blir nytt!


De senaste dagarna har det sytts byxor i vårt hem. Egentligen behöver alla tre tjejerna nya byxor nu när det åter är dagis- och skoldags (nåja, Idisen är ju hemma fortfarande och har väl i princip allt hon behöver i form av arvegods från storasystrarna, men stackaren måste ju också få något nytt, eller hur?!?). De har alla tre vuxit som ogräs under sommaren och nästan alla byxor flaggar på halv stång.
Jag fick idén till jeansbyxorna dels från någon föräldratidning (minns ej vilken) och dels från en kompis. Fattar inte varför jag hittills har slängt alla dessa jeans som har vandrat genom vårt hem under alla år. Man, eller i alla fall vi, sliter ju ut en hel del jeans och antingen har de då åkt rakt i soporna (om de varit rent bedrövliga) eller åtminstone hamnat i någon klädinsamling och förhoppningsvis gjort någon nytta. Men varför i hela fridens namn har jag inte kommit mig för att sy om dem till barnen och på så sätt spara kostnaden för helt nya byxor. Att de dessutom får sköna coola lekbyxor på köpet gör ju inte saken sämre. Jag menar, jeansen är ju oftast inte mer slitna än att det är något enstaka hål på dem eller att de blivit lite nötta i sömmarna mm. Det finns ju nästan alltid gott om alldeles utmärkt tyg kvar på dem!
Nåja, bättre sent än aldrig - nu har jag sytt mina första två muddjeans till minsta och mellantjejen. Tyckte själv att de blev helt okej och flickorna har också godkänt dem. Maya (min mellantjej som snart fyller 6 år) tyckte att de var citat "suveräna" och Idisen har glatt krupit omkring i dem, så hon trivdes nog också.

Överst ser ni de stora jeansen som är ca i storlek 110, men som säkert kommer att räcka ett bra tag med tanke på de långa muddarna. Min äldsta tös som har ca storlek 134 i byxor kan ha dem när muddarna är helt nere. Dock är de aningen små då. Storlek 128 klarar de nog utan problem. Just nu används de med mudden uppvikt. Mest nöjd här är jag nog över att ha tagit de randiga mudden - det ser lite roligare ut enligt mig. Mudden kommer från Mjuka tyger och är i en härlig kvalitet. Jeansen är det lite stretch i och de har varit väldigt bekväma på mig åtminstone...

Under dem ser ni de små jeansen som är i ca storlek 80. Sydda av ett par av mina svarta jeans och med turkosa muddar från Stof & stil. Mest nöjd är jag nog över att jag fick med sidosömmarna från de gamla jeansen!
Nu får vi bara se om jag hittar fler jeans i gömmorna så att stora tjejen också får ett par muddisar att leka i på rasterna i skolan!




Inga kommentarer: